แมวพันธุ์เทอร์คิชแวน

แมวพันธุ์เทอร์คิชแวน

แมวพันธุ์เทอร์คิชแวน มันเป็นแมวที่มีมานานหลายร้อยปี มีถิ่นกำเนิดใน Lake Van ในตุรกีซึ่งเป็นแมวเพียงตัวเดียว ผู้ที่ไม่กลัวน้ำเขาชอบว่ายน้ำและมีชื่อเล่นว่า “แมวว่ายน้ำ” และได้รับการรับรองจาก GCCF ในปี 2512 ปัจจุบันมีเฉดสีและลวดลายที่หลากหลาย แต่สีคลาสสิกคือสีน้ำตาลแดง หรือครีมน้ำตาล

ลักษณะของแมวพันธุ์เทอร์คิชแวน พวกมันเป็นแมวขนยาวกึ่งขนยาวที่สามารถปรับให้เข้ากับทุกสภาพอากาศ ลำตัวยาวและใหญ่มากและส่วนหัวค่อนข้างกว้าง หูขนาดกลางถึงขนาดใหญ่ตั้งตรงสูงไม่ห่างกันมากตาโตสีเหลืองอำพันหรือสีฟ้าหรือบางครั้งมีสองสี (Odd Eyes)

ลายขนทั่วตัวเป็นสีขาว พวกมันสามารถมีสีอื่นได้ที่หัวและหางเท่านั้น ไม่ควรมีเกิน 2 จุดบนร่างกาย นิสัยแมว Terkish Van ร่าเริงและเป็นมิตร ชอบซ่อนตัวกับเจ้าของหรือซ่อนตัวในที่เงียบ ๆ มีพลังในการเล่นสูงและชอบว่ายน้ำเป็นชีวิตจิตใจ

แมวพันธุ์เทอร์คิชแวน

แมวพันธุ์เทอร์คิชแวน

History of turkish van cats

It’s a cat that has been around for hundreds of years. Native to Lake Van in Turkey, it is the only cat. People who are not afraid of water, love swimming and nicknamed “Swimming Cats” and GCCF-certified in 1969. Today, they are available in a wide variety of shades and patterns. But the classic color is reddish-brown. Or cream sugar

Characteristics of the Terkish Van cats, they are long-haired, semi-long-haired cats that can adapt to any climate. The body is very long and large and the head is quite wide. Ears of medium to large, erect, tall, not very far apart, big eyes, amber or blue, or sometimes bicolor (Odd Eyes)

The whole body hair pattern is white. They can only have other colors on the head and tail, there should be no more than 2 spots on the body. Terkish Van cats are cheerful and friendly. Prefers hiding with its owner or hiding in a quiet place, has a high play energy and enjoys swimming in the spirit.

ขอบคุณรูปจาก Google

ติดตามข่าวสารเพิ่มเติมได้ ที่นี่